Különös számról hívtak?

Csörög a telefon és valamilyen teljesen ismeretlen szám jelenik meg a kijelzőn, amit nem sikerül hova tenni?

Nem vagy egyedül, gyakrabban előfordul mint gondolnád.

Néha teljesen hétköznapi okai vannak a hívásnak, mint például ha valóban külföldről szeretne elérni valaki, akár egy távoli országban nyaraló ismerős az ottani hálózatot használva , vagy a szám előző tulajdonosainak lehettek külföldi ismeretségei, lehet szó üzleti célú megkeresésről, hívhat valaki valamilyen távoli szolgáltatón keresztül, ezek teljesen normális dolgok.

Viszont el kell ismerni, hogy a különös hívó számok esetén gyakran joggal adnak alapot gyanúra ezek a hívások. Különösen amikor a kicsöngést követően a hívást még azelőtt megszakítják, hogy arra reagálni lehetne és már csak a nem fogadott hívás látszik. A hívó talán abban bízhat, hogy  nagy számú hívás indítás után bizonyos százalékban visszahívják.

Amennyiben gyanús hívásokat kapsz arra kérünk írd meg a számot és a körülményeket, keletkezett-e bármi hátrányod, hátha sikerül körbejárni a hívó számot, esetleg másoknak segíthetünk ha rákeresnek ugyanarra a telefonszámra.

Frissítés: meglepetésként ért, hogy napról napra ennyi hozzászólás érkezik. Nem gondoltuk volna, hogy ennyi embert érintenek ezek a látszólag értelmetlen hívások. Azt gondoljuk fontosak ezek a hozzászólások, hisz amennyiben valaki rákeres a hívó számra és látja, hogy többeket hasonló, vagy megegyező számról váratlanul, gyanús körülmények között hívtak az mindenképp jelzés értékű a hívott fél számára.

Ahogy a hozzászólásokból és a statisztika elemzéséből is kiderül a legkeresettebb országhívók Csád, Kongói Demokratikus Köztársaság, Dél-Szudán és meglepő módon monacói előhívóval is többen jeleztek nem várt és rövid időn belül megszakított hívásokat.

Frissítés 2: miután közel kétezer hozzászólás érkezett, egyértelműen látszik, hogy  sokakat érint és nem elszigetelt esetekről van szó. A könnyebb áttekinthetőség és kereshetőség érdekében készítettünk egy komplett oldalat www.kihivott.info címen a különös számok nyilvántartására. Kérem tisztelt látogatóink, hogy ne itt hozzászólásban, hanem ezen az oldalon küldjék be a keresett, vagy már beazonosított számokat.

Az itteni hozzászólásokban korábban megjelölt számokat folyamatosan átemeljük az új telefonszám nyilvántartó és kereső oldalra.

Eddig 2 249 hozzászólás érkezett

 1. Engem ma a 242 05695 0264 számról hívtak, beleszoltam majd megszakítás után blokkoltam a számot. Valaki tudna segíteni kinek a száma ????

 2. +36302756720

  OTP biztonsági ügyintézőjeként mutatkozik be… XDDD
  Jogszabályokat említ, hogy rögzítik a telefonbeszélgetést stb.
  Jelzi, hogy pár perce gyanús belföldi forint átutalás volt a számládról, majd említ egy millió körüli összeget, ami eltűnt a bankszámládról. Ezt követően követően kéri, hogy add meg minden adatodat a bankkártyádról.

  Végbéllény….

 3. Engem a mai napon erről a külföldi számról hívtak: 255 781371200 Utána néztem, Tanzániából hívtak. Ne vegyétek fel!

 4. 2022. december 24-én 21 óra után volt egy hívásom Srí Lankáról, a +94701350699 telefonszámról. Nem fogadtam a hívást.

 5. 2022. december 21-én 20:20-kor hívtak
  Sri Lankainak látszó számról.
  +94 717496426
  16 mp-ig csengetett. Nem voltam telefonközelben, nem vettem fel..

  1. December 20-án 18 óra 18 perckor volt egy hivásom, mégpedig 94703820507-es számon. Mire felvettem, megszakadt.

 6. Engem is Srí Lankàról hîvtak màr màsodszor ebben a hónapban mindég màs szàmról . +94707745743+94703238668

 7. Engem is Srí Lankàról hîvtam màr màsodszor ebben a hónapban mindég màs szàmról . Legutóbb erről +94707745743

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük